Het Laatste tech, gadgets, mobieltjes en internet nieuws!

AlgemeenGadgetsGames

Minecraft komt met nieuwe game voor smartphones in oktober

minecraft voor smartphone mobiel

Op Twitter heeft Microsoft bekend gemaakt dat er een nieuwe Minecraft game voor smartphone spelers gelanceerd gaat worden. In oktober wordt het spel in verschillende landen gelanceerd. De naam van het spel wordt Minecraft Earth. In de loop van oktober zal het spel in verschillende landen stuk voor stuk uitgebracht worden. Microsoft heeft niet laten weten welke landen als eerste aan de beurt zijn. Het is daardoor nog onbekend of Nederland als eerste aan de beurt gaat zijn of vanaf welk moment we in Nederland de nieuwe Minecraft kunnen spelen.

Augmented Rality in Minecraft Earth

Voor het eerst heeft Microsoft een Minecraft variant uitgebracht waarbij augmented reality wordt toegepast. Dit is vergelijkbaar met de technologie die we een paar jaar geleden bij Pokemon Go zagen. Het bleek een groot succes waarbij de games wereld letterlijk in de echte wereld geprojecteerd wordt. Stiekem hoop Microsoft over eenzelfde effect met Minecraft Earth. Alleen dit keer kan je materialen voor Minecraft gaan verzamelen in de echte wereld.

Samen Minecraft creaties in de echte wereld maken

Minecraft wordt nu niet meer alleen online gespeeld, maar straks ook in onze echte wereld. Gamers moeten naar buiten om materialen te verzamelen en kunnen onderweg andere gamers tegenkomen. Samen kunnen ze live nieuwe creaties bouwen. Het komt ook voor dat je tijdens je wandeling in de buitenlucht monsters tegenkomt. Het doel is om ze te verslaan en wie weet kan je hierbij nog wel wat hulp gebruiken van fysieke spelers die je onderweg tegenkomt. Microsoft hoopt hiermee op een nieuwe hit.

Minecraft Earth voor Android en iOS

Minecraft Earth is straks te spelen door Android en iOs gebruikers. Vanaf iOs 10 en Android 7 kan je het spelletje straks spelen. Het spel is gebasseerd op de grote hit uit 2011 waar nog steeds miljoenen spelers dagelijks druk mee in de weer zijn.

Related posts
AlgemeenGames

Retro games zijn weer populair

AlgemeenTech

Geen onderzoek na opslaan patiëntgegevens bij Google

AlgemeenInternet en telecomTech

VPN Luchtverkeersleiding was eenvoudig te hacken

GadgetsInternet en telecomTech

Ring komt met nieuwe beveiligingscamera voor binnen

Bekijk ook onze andere tech blog op:

Laatste Tech nieuws op SVFN.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
Retro games zijn weer populair