Het Laatste tech, gadgets, mobieltjes en internet nieuws!

AlgemeenGames

Retro games zijn weer populair

retro games

Een trend die we de laatste tijd weer helemaal terug zien komen zijn retro games. Eind augustus kwam bijvoorbeeld Blizzard met een retro versie van World of Warcraft. Het is exact dezelfde versie van de 2006 uitgebrachte variant. Maar ook andere spellen keerde de afgelopen jaren terug. Nintendo bracht bijvoorbeeld een retro versie van de oude spelcomputers uit. Het lijkt erop dat nostalgische spellen weer helemaal hip zijn en we ze weer graag uit de kast halen. Ondanks het grote aanbod met nieuwe spellen.


Retro games roepen bepaalde herinneringen en emoties op

Age of Empires en Command & Conquer zijn nog een paar spellen die een remake van het origineel gekregen hebben. In november komen hier remakes vanuit. Volgens specialisten is het niet vreemd dat de remakes het zo goed doen. Voor veel gamers roept het bepaalde emoties en herinneringen op als ze de oude World of Warcraft spellen spelen. Er is bij gamers een soort drang naar nostalgie, maar dit zien we niet alleen bij games. We zien het ook bij films. Disney is niet voor niets druk bezig om remakes van oude films te maken.

Retro games voelen als een reünie

Voor gamers is het spelen van een oude game hetzelfde als een reünie bezoeken. Bij een reünie ga je met oude klasgenoten bijvoorbeeld herinneringen van 20 jaar geleden oproepen. Ditzelfde gevoel je ook als je een oude versie van World of Warcraft gaat spelen.

Makkelijk geld verdienen voor tech bedrijven

Ondanks dat het voor gamers een gevoel van nostalgie oproept is het ook een goedkope manier om geld te verdienen. Er zijn altijd genoeg spelers die graag het spel willen kopen of spelen. Ondanks dat er genoeg spelers zijn die het kopen kost het een bedrijf vrij weinig om zo’n spel opnieuw leven in te brengen. Het blijft alleen de vraag hoe lang het leuk is om zo’n spel opnieuw te spelen. Blizzard verwacht ook dat het succes van de oude World of Warcraft slechts tijdelijk zal zijn.

Related posts
AlgemeenTech

Geen onderzoek na opslaan patiëntgegevens bij Google

AlgemeenInternet en telecomTech

VPN Luchtverkeersleiding was eenvoudig te hacken

AlgemeenGadgetsGames

Minecraft komt met nieuwe game voor smartphones in oktober

AlgemeenTech

Amsterdam is de Tech hoofdstad van Europa

Bekijk ook onze andere tech blog op:

Laatste Tech nieuws op SVFN.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Worth reading...
Geen onderzoek na opslaan patiëntgegevens bij Google